Placinta dobrogeana cu branza dulce

de Angelina_Elena in Dulciuri, 28 Oct 2012 | 5703 vizualizari

 

O reteta by Ruxy Rux! Multumesc frumos draga mea! Eu am inlocuit branza sarata cu branza dulce, dar si asa a iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 1 varf de lingurita de zahar
  • Umplutura:
  • 300 g branza dulce
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 oua
  • Pentru sos:
  • 1 ou
  • 150 g iaurt
  • 1 lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana cu branza dulce:

Aluatul:

Punem intr-un vas drojdia, sarea, putina apa calduta si zaharul.

Omogenizam, apoi adaugam uleiul, faina si apa putin cate putin(mi-e mi-a intrat aproximativ 100 ml apa).

Framantam pana obtinem un aluat perfect, care nu se lipeste de maini.

Umplutura:

Branzica se faramiteaza cu o furculita, apoi adaugam zaharul, ouale si coaja rasa de lamaie.

Dupa ce am terminat umplutura ne ocupam de aluat.

Impartim aluatul in 3 parti egale, apoi intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire, punem umplutura pe mijloc apoi o impaturim parte peste parte si o incretim usor.

Punem bucatile de placinta una langa alta, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ulei.

Dam tava la cuptorul incins pentru cca. 20 de minute, sau pana se rumeneste usor deasupra.

Dupa ce s-a rumenit putin, pregatim Sosul amestecand iaurtul cu zaharul si oul.

Turnam compozitia de iaurt deasupra poi intepam din loc in loc cu o furculita(eu am uitat sa o intep, dar nu a avut nimic).

Dam tava din nou la cuptor si mai lasa cca. 25-30 de minute pana prinde culoare.

Se serveste calda sau rece.

Sa aveti pofta! 

TIPS-URI

1

Aluatul nu se lasa la dospit!

2

Tava folosita de mine are dimensiunea de 30/23 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Angelina_Elena 1

29.10.2012, 14:54

ai dreptate draga mea Simo, e foarte buna!

madi_marin 1

29.10.2012, 18:57

arata suuuper! iar pozele tale imi plac la nebunie!

Angelina_Elena 1

29.10.2012, 19:20

Madi, draga mea iti multumesc din suflet pentru apreciere!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan